Kunstforeningen Progres

Vores idégrundlag og historie

Billed: Galleri Progres i Horsens. Forside fra galleriets hjemmeside 2003-2011

Kunstforeningen er en selvstændig forening, som blev stiftet i 2005, og har sin historiske tilknytning til Galleri Progres i Horsens. Faste møder og arrangementer afholdes derfor i Horsens. Herudover kommer særarrangementer og ture rundt om i Danmark og i udlandet.

Kunstforeningen Progres opstod som en formaliseret udgave af "Galleriets Venner" - en støttekreds, som galleriet etablerede kort efter åbningen i 2003. Foreningens indholsmæssige fokus har således baggrund i den kunstneriske linie, som galleriet står for. 

Galleriet samarbejder udelukkende med anerkendte og professionelt arbejdende kunstnere. Disse udtrykker sig for flertallets vdkommendede i et poetisk formsprog og arbejder eksperimenterende/fabulerende med diverse teknikker og materialer. En intens forkærlighed for materialernes stoflighed og strukturer har således været karakteristik for mange af de kunstnere, som galleriet har udstillet gennem årene.

Drivkraften til at kunne udvikle og forny det personlige udtryk uden at skulle gå på kompromis - hverken med den kunstneriske seriøsitet eller med den faglige kunnen har været et fælles træk hos galleriets kunstnere. Det er de samme kvalitative træk, der præger de kunstneriske udfoldelser, som kunstforeningen fortsat fokuserer på i sine arrangementer.

 

Kunstforeningen Progres er derfor en aktiv forening, der:

- udfordrer medlemmernes syn på den moderne kunst

- tilbyder medlemmerne indsigt i den professionelle kunsts virkemidler

- arrangerer inspirerende foredrag

- skaber unikke kunstoplevelser gennem atelier- og udstillingsbesøg

- arrangerer interessante udflugter og kunstrejser

Læs om Galleri Progres, klik her: www.galleriprogres.dk