En væsentlig del af de aktiviteter, som tilbydes foreningens medlemmer, består i atelier- og udstillingsbesøg. Disse tilrettelægges som enkeltstående besøg eller som de primære indslag i et udflugtsprogram, der også kan rumme andre kunstrelaterede mål eller kulturelle oplevelser.
Udstillingsbesøg i Silkeborg
Søndag den 3. november 2019 - mødetidspkt. kl. 11
Kør-selv-tur til Silkeborg Bad, hvor vi så de to udstillinger "100% FREMMED?" og kunstnersammenslutningen Den Fynske Forårsudstillings 90-års jubilæumsudstilling. (Hvor bl.a. flere tidl. udstillere hos Galleri Progres deltog med værker.)
"100% FREMMED?" er et dokumentariske kunstprojekt, der skriver sig ind i danmarkshistorien som det første projekt, der har indsamlet personlige beretninger fra borgere, som statistisk repræsenterer de 161.000 flygtninge, der er kommet til landet siden 1956 fra i alt 29 forskellige lande. Publikum kunne møde fortællinger i tekst og billede af op mod 300 danske borgere med flygtningebaggrund.
Besøget blev forsødet med en lækker frokostbuffet i CAFÉ ØRNSØ
Atelier- og museumsbesøg på Vestfyn
Søndag den 12. maj 2019
Kør-selv-tur til Vestfyn, hvor vi først på eftermiddagen besøgte billedkunstneren STEFFAN HERRIK i Asperup. Vi startede dog dagen med at besøge Keramikmuseet CLAY i Middelfart, hvor vi mødtes kl.10 for at se to aktuelle særudstillinger og indtage en let frokost i museets café. Efter museumsbesøget mødtes vi kl. 13.30 hjemme hos Steffan Herrik. Her sluttede vi også turen af med kaffe/the og hjemmebagt kage.
Steffan Herrik i arbejde
Franciska Clausen: "Piberne", 1929
MUSEUMSBESØG I SØNDERJYLLAND
Søndag den 7. april 2019
Kør-selv-udflugt til Tønder Kunstmuseum og Kunstmuseet Brundlund Slot i Åbenrå.
Udflugten startede som formiddagen kl. 10 på Tønder Kunstmuseum, hvor vi så udstillingen "Kvindernes surrealisme. Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen". Her fortaltes historien om tre danske kvinder, som var pionerer på den danske og internationale kunstscene i 1920’erne, 1930’erne og 1940’erne.
Efter frokost på museet i Tønder kørte vi til Brundlund Slot i Åbenrå, hvor vi mødtes kl. 13.30. Med udstillingen "Old News - nye værker fra guldalderen" vistes et udvalg af de mange malerier fra den danske guldalder, som museet har fået ind i samlingen de sidste par år.
I udstillingen "Gitte Kaths værksted" fik vi mulighed for at følge kunstnerens arbejdsproces fra idé til færdigt værk. Det drejede sig om plakater, scenografier og et mylder af gamle sager, som alt sammen indgår i Kaths kunstneriske arbejde.
Atelier- og udstillingsbesøg
Kunstudflugt med indlagt Frokostjazz i Ikast
Lørdag den 3. november 2018
1. Atelierbesøg hos billedkunstneren Jens Chr. Jensen, Marie Bregendahlsvej 105, 7430 Ikast
Vi mødtes kl. 9.00 på Jens Chr. Jensens privatadresse i Ikast. Her indledtes dagens program med morgenkaffe i kunstnerens værksted.
Jens Chr. Jensens værker - store som små - er karakteristiske ved et utraditionelt materialevalg, hvor alt fra det mest undseelige og ubrugelige ”skrammel” til klassiske granitblokke kombineres i æstetisk flotte og stramt komponerede former. Jens Chr. Jensen vil under besøget orientere os om, hvorledes han med udgangspunkt i de indsamlede materialer inspireres og skaber sine skulpturer og assemblager.
Efter besøget hos Jens Chr. Jensen kørte vi ind til midtbyen - for at nyde følgende:
2. Frokostjazz m. Finn Burich New Orleans Jazzband
Gæstemusiker: Finn Odderskov
Bakkehuset, Strøget 47, 7430 Ikast. Kl. 11.00 - 14.00 (Dørene åbnede kl. 10.30 - Entré: Kr. 60,-)
kl. 11.45 var der mulighed for at købe frokostbuffet i Bakkehuset
Efter frokostbuffeten var der frit valg: 1) man kunne blive og høre koncerten færdig, eller 2) man kunne besøge dagens tredje arrangement i Ikast, som fandt sted kl. 13 og var i gå-afstand fra spillestedet:
3. Fernisering på kunstudstillingen”Det, der ikke bliver sagt”
med værker afElse Duedahl, Ulla Gerd, Lene Juhler og Ulla Lampe
KUNSTPAKHUSET, Lille Torv 5, 7430 Ikast
ELSE DUEDAHL vil være velkendt som fast udstiller hos Galleri Progres. Hun viste bl.a. et stort og helt nyt 8-delt maleri i udstillingen.
Efterfølgende kørte vi fra Ikast til Videbæk, der ligger mellem Herning og Ringkøbing.
4. Arne Haugen Sørensen Kunstmuseum - Vestjyllands Kunstpavillon, Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk
Kl. 14.30 mødtes vi ved indgangen til museet. Her startede vi med en rundvisning, og kunne efterfølgende selv gå på opdagelse i de to aktuelle udstillinger:
1) Museets åbningsudstilling (som siden bygningens indvielse
i september 2017 fortsat var tilgængelig) med nogle af Arne Haugen Sørensens største og mest fantastiske værker fra museets samling. En kunstsamling, som Arne Haugen Sørensen og hans hustru keramiker Dorthe Steenbuch Krabbe
har udvalgt gennem de sidste 20 år. Den omfatter malerier, akvareller, litografier, grafik, krucifiks, skulpturer, keramik og modeller til altertavler m.m.
2) Særudstillingen ”Det Grafiske Værk”,
12. oktober til 11. november 2018
En retrospektiv udstilling, der viste hele bredden i Arne Haugen Sørensens grafiske produktion fra de tidligste sort/hvide raderinger i 1950'erne til de store litografier og farveraderinger fra de sidste 35 år i Spanien.
Dagen sluttedes af med eftermiddagskaffe i Kunstpavillonens dejlig café.
Frida Fjellman, Sverige: Une Touche de Soleil Orange, 2017
Dagstur til Glasmuseet i Ebeltoft og Knebel Kirke
Søndag den 2. september
Kør-selv-tur til Mols. - På Glasmuseet så vi bl.a. udstilligen SCANDINAVIAN GLASS – STARTING ALL OVER. I udstillingen deltog flere end 70 kunstnere og formgivere fra Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark. Vi startede besøget med rundvisning og kyndig information af den lokale glaskunstner Micha Karlslund, hvis mor var en af pionerene indenfor den moderne danske glaskunst.
Efter frokost I Glasmuseets café kørte vi gennem de naturskønne Mols Bjerge til Knebel Kirke. Her har man siden 2001 haft en meget særpræget alertavle lavet af kunstneren Bjørn Nørgaard. En ældre kvinde med tilknytning til kirken gav os en grundig orientering om kirken og anskaffelsen af altertavlen.
Glaskunstner Micha Karlslund informerer om museet og udstillingen
Besøg på GAIA Museum Outsider Art og Randers Kunstmuseum
Lørdag den 14. april 2018
Vi mødtes på GAIA Museum Outsider Art, Lene Bredahls Gade 10, 8900 Randers, kl. 10:00.
GAIA Museum Outsider Art er et særligt museum med fokus på outsiderkunsten. I ord og billeder viser museet kunst skabt af mennesker, der befinder sig på kanten af en social normalitet og ofte uden for den etablerede kunstverden.
Herudover er GAIA Museum en kulturvirksomhed og en arbejdsplads for mennesker med særlige behov.
Vi startede med en rundvisning af ca. én times varighed. Herefter var der lidt tid til selv at gå rundt. Kl. 11:30 - 13:30 spiste vi en lækker brunchbuffet på museet.
Sven Dalsgaard: Madonna 1957
Efter frokost besøgte vi Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, 8900 Randers C
Her så vi malerier, tegninger, grafik og skulpturer af kendte kunstnere som bl.a.: Lundstrøm, Ejler Bille, Sven Dalsgaard, Asger Jorn, Christian Lemmerz, Per Kirkeby, Katja Bjørn, Andy Warhol og Yoko Ono.
Museet har en stor samling af Sven Dalsgaard, som blev født i Randers i 1914 og boede her til sin død i 1999.
Den aktuelle særudstilling hed HAITI og var med værker af Erik A. Frandsen (f. 1957 i Randers). Udstillingen viste for første gang kunstnerens samlede værker med afsæt i rejser til det caribiske Haiti i 2016 og 2018, og gav et udstrakt indblik i samtidskunsten og de mange mediale former den antager – fra farverige fresker og sanselige pasteller til monumentale lysskulpturer af kunstnerens dagbogsnotater fra rejserne.
Efter besøget på Randers Kunstmuseum slutted vi dagen af med eftermiddagskaffe på en nærliggende café.
Atelier- og museumsbesøg i Middelfart
Søndag den 4. marts 2018
Udflugten er en éndagstur i egne biler.
ATELIERBESØG HOS BILLEDKUNSTNER KÜLLI SUITSO
Vi startede dagen med formiddagskaffe kl. 10 i atelieret hos den estiskfødte kunstner Külli Suitso, Kogagervej 1, 5500 Middelfart. Külli bor ca. 6 km nordøst for Middelfart, nær Røjle (første afkørsel efter motorvejsbroen over Lillebælt).
Külli Suitso udstillede i Galleri Progres i foråret 2017 og har siden haft udstillinger i Estland - bl.a. i Tartu Art House, 27. juli - 19. august 2017, i hendes fødeby Tartu og sidst på Estonian War Museum i Tallin fra 29. oktober 2017 – 29. januar 2018.
Külli Suitso i udstillingen "Hellmet - Between War and Peace", Tartu Art House, Estland 2017
BESØG PÅ KERAMIKMUSEET “CLAY”
Efter besøget hos Külli Suitso kørte vi til Middelfart. Keramikmuseet CLAY, Kongebrovej 42, 5500 Middelfart, består af en gammel hovedbygning, herskabsvillaen Grimmerhus, og en ny 1500 m2 stor museumstilbygning opført delvis under jorden og indviet i 2015.
Ud over museets faste samling blev der mulighed for at opleve tre interessante særudstillinger:
1. ”Store formater - kloge hænder”
Udstillingen viste en perlerække af de markante værker, der gennem tiden er blevet til på Tommerup Keramiske Værksted. Værkstedet har gennem de seneste 30 år opbygget en international særstatus inden for fremstilling af keramisk kunst i store formater.
2. ”Lerets læremester – Gutte Eriksen 100 år”
Udstilling med fokus på hendes betydning som en væsentlig pioner i dansk keramikhistorie
3. ”Figurinens fortællinger - fra det fornemme til det folkelige”
Små figurative skulpturer som genre hviler på en lang tradition og er også i dag genstand for nye, spændende fortolkninger.
I alt 20 medlemmer fra de to foreninger deltog i dagens udflugt.
Foto: Søren Benniche, foreningens nestor
“AT SAMLE PÅ KUNST”
Kunstforeningen
Progres inviterede til eksklusivt besøg hos kunstsamleren Søren Benniche lørdag den 2. april 2016 og igen lørdag den 25. marts 2017, kl. 10 - ca. kl. 12.30
Søren Benniche er en lidenskabelig kunstsamler med blik for værker af høj kvalitet og et stort kendskab til kunstnerne bag disse. Det oplevede vi bl.a. ved foreningens møde den 10. december 2015, hvor han fortalte om nogle af samlingens værker.
Som opfølgning på dette foredrag fik man nu mulighed for at se samlingens værker hjemme hos Søren selv. Søren er foreningens ældste medlem og har gennem livet skabt sig en meget fin samling af moderne kunst. Alle de klassiske udtryksformer som maleri, tegning, grafik, skulptur og keramik er repræsenteret. Samlingen omfatter aktuelt 124 værker af forskellige danske og udenlandske kunstnere. Af kendte danske kunstnere kan bl.a. nævnes: Wilhelm Freddie, Sonja Ferlov Mancoba, Vilhelm Lundstrøm, Johannes Hoffmeister, Svend Engelund, Jane Muus, Mogens Zieler og Michael Kvium.
Mødested: Vi mødtes om lørdagen, kl. 10, hjemme hos Søren, Herregårdsparken 55, Stensballe, 8700 Horsens
Her bød foreningen på en kop formiddagskaffe med hjemmebagt brød.
Man var velkommen til at medbringe gæster, men af pladshensyn blev det samlede deltagerantal dog begrænset til 20 personer. Deltagelse skete efter “først-til-mølle”- princippet.
Billedkunstner Tove Møller fortæller om værkstedet.
Torsdag den 23. april 2015, kl. 19 – ca. 20.30
Aftenbesøg i det grafiske værksted på Industrimuseet i Horsens
TEKO, Herning. Jens Chr. Jensens store træskulptur
Lørdag den 1. marts 2014
Atelier- og udstillingsbesøg i Herning
- en kør-selv kunstudflugt.
DAGENS PROGRAM:
Vi startede kl. 9.30 med en kop formiddagskaffe i atelieret hos billedkunstneren STEEN
KJÆR JACOBSEN i den nordøstlige udkant af Herning. Vi så og hørte om Steens arbejde med maleri, collage og kursusvirksomhed.
Efter besøget hos Steen Kjær Jacobsen så vi på kunst hos skandinaviens største design- og businessskole "TEKO". Her viste kunstneren JENS CHR. JENSEN, der selv er repræsenteret med bl.a. en kæmpestor cylindrisk træskulptur, os rundt blandt institutionens mange kunstindkøb.
Vi kikkede også indenfor i den tidligere skjortefabrik "ANGLIGÅRDEN", som fortsat henstår med nogle af billedkunstneren Poul Gadegaards fantastisk flotte og gennemførte farveudsmykninger fra perioden1977-82 - en sjælden kunstoplevelse ud over det sædvanlige og et markant eksempel på Gadegaards ambition om at afmytologisere kunsten ved at få den til at fungere i den praktiske hverdag.
Umiddelbart efter besøget i designskolen spiste vi kl. 13 frokost i caféen på kunstmuseet HEART.
Dagen
afsluttedes med at se museets to aktuelle udstillinger:
"MANZONI og GADEGAARD" og "SUPER 100". - Med100 superværker fra samlingen (af bl.a. Andy Warhol, Asger Jorn, Jens Søndergaard, Henry Heerup og mange andre kunstnere fra den
danske og internationale kunstscene).
Torsdag d. 20. marts 2014, kl. 19.00
Besøg hos kunstneren Jacob Rantzau
Vi mødtes med Jacob i hans atelier "Ask", Gl. Kattrupvej 42, 8732 Hovedgård
Jacob Rantzau er kendt for sine meget store oliemalerier, der læner sig op af renæssancemestrenes teknikker. Jacob har tidligere været meget inspireret af den norske kunstner Odd Nerdrum, der forsøger at male lige som Rembrandt.
Jacob fortalte om den betydning, som hans udstillingsvirksomhed og den store publikumsinteresse gennem årene har haft for hans måde at arbejde på.
DELTAGERANTAL: max. 20 (efter ”først til mølle” princippet)
Lørdag den 16. november
Besøg på VESTJYLLANDSUDSTILLINGEN i Tistrup
Udflugten var en éndagstur i egne biler med mulighed for deltagelse i fælles frokost før udstillingsbesøget og med guidet rundvisning af billedkunstner Jens Chr. Jensen i selve udstillingen. Frokosten fandt sted kl. 11.30 på Hodde Kro, Vejlevej 4, 6862 Tistrup.
UDSTILLINGSSTED: Janus Bygningen, Lærkevej 25, 6862 Tistrup (Åbent kl. 13 – 16).
Vi mødtes ved udstillingsbygningen kl. 13.30 - og besøget afsluttedes i udstillingsbygningens udmærkede café/fagbibliotek.
OM VESTJYLLANDSUDSTILLINGEN: Vestjyllandsudstillingen er en regional kunstnersammen-slutning af professionelle kunstnere, hvis medlemmer er bosat eller har tilknytning til det midt- og vestjyske område. Sammenslutningen blev stiftet i Tistrup i 1979 og tæller i dag 20 medlemmer, der viser maleri, grafik, tegning, tekstil, keramik, skulptur og foto. (Flere af udstillerne har tidligere udstillet I Galleri Progres.)
Dette år var følgende gæsteudstillere repræsenteret: Knud Odde (maler), Toni Larsen (maler, grafiker og digter) og Lisbeth Voigt Durand (keramiker).