Kunstforeningen Progres

Udflugt til Sydsjælland og Lolland 2017

 PROGRAM OG FOTOS FRA TO-DAGES KØR-SELV UDFLUGT TIL SYDSJÆLLAND OG LOLLAND

Lørdag d. 26. august til søndag d. 27. august 2017

Formiddagskaffe ved Knudshoved Gl. Færgehavn

Den gamle færgehavn

Dag 1

Lørdag d. 26. august mødtes vi kl. 9.30 ved Knudshoved Gl. Færgehavn lige før broen til Sjælland til kaffe og hjemmebagte boller.
På Sjælland gjorde vi første stop i Sorø, hvor vi besøgte Sorø Kunstmuseum.

 

 

Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø. Parkering på Munkevænget 16.

Museets samling rummer ca. 2.300 værker, som spænder over 350 års dansk kunst. Her er malerier af nogle af de vigtigste kunstnere i den danske kunsthistorie, f.eks. Abildgaard, Thorvaldsen, Lundbye, Eckersberg, L.A. Ring og Anna Ancher.
Også den moderne kunst er fyldigt repræsenteret i samlingen. Her med værker af bl.a. Lundstrøm, Gadegaard, Geertsen, Kirkeby, Mertz, Gernes, Eliasson m.fl.

Sorø Kunstmuseum har også en af landets største og fineste samlinger af russiske ikoner fra 1500-1900.

Særudstilling (3. juni - 27. august 2017): “Line of circles” med skulpturer og fotografiske værker af kunstneren Sophia Kalkau 

Sorø Kunstmuseum. Knud fortæller om de russiske ikoner.
Ikon-samlingen, Sorø Kunstmuseum
Sorø kunstmuseum. Den faste samling.
Sophia Kalkaus særudstilling "Line of circles" på Sorø Kunstmuseum
Sophia Kalkaus særudstilling "Line of circles" på Sorø Kunstmuseum

Fra Sorø kørte vi sydpå (ad vej 239) til Rønnebæksholm i den sydøstlige udkant af Næstved. Køreturen tog ca. 35 min. I parken spiste vi vores medbragte madpakker, inden vi sammen så den aktuelle udstilling.

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved, er en gammel hovedgård, som nævnes første gang i 1321. Hovedbygningen er opført i 1734, men ombygget tre gange i løbet af 1800-tallet. Bygningen bruges som kunsthal, hvor der arrangeres skiftende udstillinger, og stedet blev i 2014 medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark.

I parkens nordøstlige hjørne findes den såkaldte ”Musisk Naturbase”, hvor man kan skabe sin egen melodi eller efterligne naturens lyde på kunstværker af naturmaterialer skabt af kunstnerne Till Junkel og Sine Lewis.

Særudstilling (1. juli – 24. september 2017): “Planter i bevægelse” 

"Planter i bevægelse" er en udstilling, der sætter fokus på planter som omdrejningspunkt for danske og internationale kunstneres arbejde med klima- og miljøproblematikker. Deltagende kunstnere: Watanabe Koichi (Japan), Iwatani Yukiko (Japan), Yeung Lin On (Hong Kong), Camilla Berner (Danmark), Janet Laurence (Australien), Wai Yi-Lai (Hong Kong), Åsa Sonjasdotter (Sverige), Karin Lorentzen (Danmark). Sidstnævnte har udstillet hos Galleri Progres i 2011. 

Rønnebæksholm. Frokost i parken.
Rønnebæksholm
Rønnebæksholm
Rønnebæksholm. Fra udstillingen "Planter i bevægelse".
Rønnebæksholm. "Den Musiske Naturbase” i parken.

Efter besøget på Rønnebæksholm kørte vi til Hotel Menstrup Kro, Menstrup Bygade 29, 4700 Næstved. Om aftenen, kl. 18.30, var der spisning på hotellet, hvor der blev serveret 3 gode retter.

Dag 2 

Søndag, efter morgenmaden og udlevering af madpakker, kørte vi ca. kl. 10 mod Nykøbing Falster og Fuglsang Kunstmuseum (køreturens varighed ca. 40 min.). 

Fuglsang Kunstmuseum, Nystedvej 71, 4891 Toreby L 

Den flotte prisbelønnede museumsbygning blev indviet i 2008. Den er tegnet af Tony Fretton og ligger naturskønt på det østlige Lolland.

Museets faste samling rummer dansk maleri, skulptur og kunst på papir fra ca. 1780 - 1980. Blandt de mange kunstnere, der er repræsenteret, finder man værker af Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Skagensmalerne, Fynboerne, Vilhelm Lundstrøm, Jais Nielsen, Olaf Rude og Cobra-malerne

Særudstilling (19. maj – 27. august 2017): “Danske kystlandskaber” set af fotograf Janne Klerk 

Fuglsang Kunstmuseum. Vibe orienterer om nogle af den faste samlings kunstnere.
Fuglsang Kunstmuseum.
Fuglsang Kunstmuseum.
Fuglsang Kunstmuseum.
Fuglsang Kunstmuseum. Den smukke udsigt nydes gennem museets store panoramavinduer.

Ved 13-tiden forlod vi museet og fandt et hyggeligt sted i parken (på kanten af den gl. herregårdsbygnings voldgrav), hvor vi spiste de medbragte frokostmadpakker og nød solskinnet.

Turen fortsatte herefter til Sakskøbing, hvor vi resten af eftermiddagen så på kunst i forbindelse med den årlige kulturfestival "Lys over Lolland".

Sakskjøbing Gl. Sukkerfabrik, Nykøbingvej 76 D, 4990 Sakskøbing, dannede ramme om "Lys over Lolland 2017" fra d. 25. august – 3. september. Årets tema var ”Sprækker i lyset”, et tema der havde inspireret de mange spændende kunstnere fra ind- og udland, der udstillede i den store flotte fabrikshal. Ud over deltagelse fra lokale kunstnere var især en gruppe af norske kunstnere omfangsrigt repræsenteret i årets udstilling. 

Sakskjøbing Gl. Sukkerfabrik. Billetkøb til den store udstilling.
Sakskjøbing Gl. Sukkerfabrik. Udstillingen "Sprækker i lyset"
Sakskjøbing Gl. Sukkerfabrik. Udstillingen "Sprækker i lyset"
Et af fotokunstner Trine Søndergaards smukke billeder, ”Interior” fra det ubeboede Oreby Slot
Sakskjøbing Gl. Sukkerfabrik. Udstillingen "Sprækker i lyset"

I udstillingens café sagde vi farvel og tak for et par gode og oplevelsesrige dage.

Hjemturen foregik for de fleste via færgeruten Tårs-Spodsbjerg. Sejladsens varighed var 45 minutter. (Billetten kostede 265 kr. for en personbil med op til 9 personer). 

Prisen for hele 2-dages turen udgjorde 1.030 kr. pr. person i delt dobbeltværelse og 1.150 kr. pr. person i enkeltværelse. 

Inkluderet i prisen var: Formiddagskaffen ved Knudshoved - Overnatning på Hotel Menstrup Kro, nær Næstved - Aftenmenu på hotellet - Morgenmad på hotellet - Madpakke lavet af hotellet - Entréer til udstillingsstederne.

Ikke inkluderet: Transporten til og fra + alt det løse (herunder div. drikkevarer)