Kunstforeningen Progres

To-dages kunstudflugt på Sjælland

Henrik Broch Lips foran indgangsdøren til Kongegaarden i Korsør.

Lørdag den 27. - søndag den 28. august 2022

 

Lørdag den 27. august

1. BESØG 

Vi mødtes kl. 10 på KUNSTHAL KONGEGAARDEN, Algade 25 i Korsør. (Udstillingsstedet åbner normalt kl. 11, men Kongegaarden havde ekstraordinært tilbudt at åbne en time tidligere for os.) Her købte vi formiddagskaffe og stedets leder Henrik Broch Lips gav os en særdeles levende og informativ introduktion til Kongegaardens historie og til de aktuelle udstillinger:

1. Maleriudstillingen ”Guesthouse” med værker af Astrid Marie Christiansen (1981) og Krista Rosenkilde (1982). - 2. ”Rhythm of Life” - en totalinstallation af Louise Sparre (1977).

Kunsthal Kongegaarden
Kunsthal Kongegaarden
Kunsthal Kongegaarden
Kunsthal Kongegaarden
Kunsthal Kongegaarden
Kunsthal Kongegaarden

2. BESØG

HOLMEGAARD VÆRK, Museum for design og kunsthåndværk
Glasværksvej 55, Fensmark, 4684 Holmegaard.
Her så vi den aktuelle særudstilling 
”Picasso - en hyldest til keramikken”Udstillingen viste 42 keramiske værker fra den amerikanske Rosenbaum Collection, som aldrig før havde været udstillet i sin helhed i Danmark.

Frokost i Café Kähler

Efter frokosten gIK vi på opdagelse i en af Nordens største og vigtigste glassamlinger på mere end 42.000 stykker glas, der fortæller historierne fra både værksteder og tegnestue i det tidligere glasværk - en industri, der siden 2008 har været uddød i Danmark. På museet har man også en samling af Kähler-keramik, der rummer flere end 6.000 keramiske genstande.

Særudstillingen ”Picasso - en hyldest til keramikken”
Særudstillingen ”Picasso - en hyldest til keramikken”
Glassamlingen. Holmegaard Værk
Glassamlingen. Holmegaard Værk
Arbejdende glaspusteri. Holmegaard Værk
Arbejdende glaspusteri. Holmegaard Værk
Hebsgaard-hallen. Holmegaard Værk
Hebsgaard-hallen. Holmegaard Værk

Overnatning og aftensmad fandt sted i Roskilde. Her havde vi reserveret værelser på Hotel Prindsen, Algade 13 (med gratis parkering Sankt Ols Gade 5). Aftensmaden blev nydt i restaurant “Florentz”, der er tilknyttet hotellet.

3. BESØG

Før aftensmaden nåede vi også at aflægge besøg i ROSKILDE DOMKIRKE, der ligger få hundrede meter fra hotellet.

Udstillingen ”Multiple Realities” i Cisternerne

Søndag den 28. august

4. BESØG

Efter et lækkert økologisk morgenmåltid kørte vi mod København. Vi mødtes igen kl. 11 ved CISTERNERNE i Søndermarken, Roskildevej 25A, 2000 Frederiksberg.

Her så vi den betagende installationsudstilling ”Multiple Realities” af den internationalt anerkendte japanske kunstner Chiharu Shiota. 

Restaurant Allégade 10", Frederiksberg

Frokosten blev spist på en af Danmarkss ældste smørrebrødsrestauranter "Allégade 10", Frederiksberg. Et herligt spisested med god mad.

5. BESØG

Efter frokosten mødtes vi på ØREGAARD MUSEUM, Ørehøj Alle 2, 2900 Hellerup

Museet ligger i Øregårdsparken i en bygning opført i 1806 efter tegning af den franske arkitekt Joseph-Jacques Ramée. Bygherren var den københavnske storkøbmand Johannes Søbøtker.

Her så vi museets aktuelle særudstilling: ”De 4 - Modernismens Mænd”.

I 1921 lancerede kunstnergruppen ”De 4” sig på den danske kunstscene: Axel Salto, Vilhelm Lundstrøm, Karl Larsen og Svend Johansen. De ville omstyrte en kunstforståelse, som i deres øjne var forældet og elitær.

Dagens program afsluttedes med ”Farvel-kaffe” i museets café.